Data-Analist
Procurement
Alkmaar
Fulltime Fixed Term

Data-Analist

Wil jij als Data-Analist onze organisatie verder helpen groeien? Zorg jij er vanuit jouw rol voor dat wij onze data gaan inzetten op een effectieve manier? Is het voor jou een uitdaging om vanuit data nieuwe efficiënte processen uit te rollen op onze locatie in Alkmaar? Lees dan snel verder want dan ben jij de persoon naar wie wij op zoek zijn!


Data-Analist

Wie zijn wij

Royal Ingredients Group gevestigd in Alkmaar, onderdeel van de Cefetra Group, is een dynamisch handelshuis met vestigingen in de Verenigde Staten, China, Mexico en Dubai. Wij specialiseren ons in de internationale handel van grondstoffen/ingrediënten (zetmelen, suikers en plantaardige eiwitten) voor de levensmiddelen, diervoedings-en papierindustrie en zijn actief in meer dan 70 landen.

De bedrijfscultuur is prettig ontspannen wanneer het kan en zakelijk wanneer het moet. In een open kantooromgeving streven wij naar korte en directe communicatie tussen alle afdelingen. Wij zoeken nieuwe talenten met een no-nonsense mentaliteit die actief willen bijdragen aan de verdere groei van de onderneming, daarbij wordt eigen initiatief aangemoedigd.


De functie

Als Data-Analist bij Royal Ingredients Group ben je verantwoordelijk voor het analyseren van financiële en operationele data om diepgaand inzicht te verkrijgen in de prestaties van de organisatie. Je speelt een cruciale rol in het identificeren van potentiële verbeterpunten en kansen voor kostenbesparingen en efficiencyverbeteringen.

Je stelt rapportages en presentaties op die complexe data op een heldere manier presenteren, zodat verschillende belanghebbenden de inzichten kunnen begrijpen en erop kunnen acteren. Daarnaast werk je nauw samen met interne teams om de verkregen inzichten en procesverbeteringen om te zetten in concrete actieplannen en verbeterprojecten.

Een belangrijk aspect van deze rol is het proactief adviseren van het management bij het nemen van strategische beslissingen op basis van data en analyses. Door jouw expertise en inzichten help je het management en afdelingen om weloverwogen keuzes te maken die de organisatie naar een hoger niveau tillen.

Functie-eisen

Wij zoeken een ambitieuze en ervaren collega die zijn/haar al opgedane ervaring wil inzetten binnen ons bedrijf. Je hebt ambitie, je bent zelfstandig en bent communicatief sterk. Verder heb jij:

  • Bachelor- of masterdiploma in een relevant vakgebied zoals Data Science, Statistiek, Bedrijfskunde of een gerelateerd gebied.
  • Aantoonbare ervaring met het analyseren van financiële en operationele data, bij voorkeur in een vergelijkbare rol.
  • Ervaring met Power BI
  • Uitstekende vaardigheden in data-analyse en het gebruik van tools zoals Excel, SQL of vergelijkbare programma’s.
  • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe data op een begrijpelijke manier over te brengen.
  • Proactieve houding en het vermogen om zelfstandig te werken en initiatief te tonen.
  • Strategisch inzicht en het vermogen om data te vertalen naar bruikbare inzichten voor het management.

Ons Aanbod

Bij Royal Ingredients Group krijg je de kans om deel uit te maken van een dynamische internationale handelsorganisatie die toegewijd is aan jouw professionele groei. Onze werkomgeving ademt een vriendelijke sfeer, waar hard werken hand in hand gaat met een warme, gezellige werksfeer. Bovendien bieden wij een aantrekkelijk en competitief arbeidspakket.

Interesse in een gesprek om elkaar beter te leren kennen?

Solliciteer hieronder en we nemen z.s.m. contact met je op. Mocht je nog vragen hebben of wil je meer weten over deze vacature en het wervingsproces. Bel dan met Sonja Wezepoel onze HR Business Partner via +31 6 81025025.

We werken met een selectie van bureaus en we zijn niet van plan om er nog meer aan onze lijst toe te voegen, dus neem alstublieft geen contact met ons op en stuur ons geen cv’s. Wij accepteren geen voorwaarden die worden meegestuurd zonder onze goedkeuring.

Sonja Wezepoel
HR Business Partner Royal Ingredients Group B.V.
Questions about this vacancy? Please don’t hesitate to contact me
Sonja Wezepoel
Two men giving each other a friendly punch with their fists

Our application process

Apply

Apply to one of our vacancies and our recruiter will contact you in case of a first match or if further info is required.

First conversation

Based on a telephone intake, we would love to get to know you further. For sure you have some questions for us too?

Second conversation

After the first conversations, we would like to introduce you to some other people in the team and/or company to ensure there is a good match on both sides. If this is the case....we will make you an offer!

Don't wait! Join us

More vacancies

Royal Ingredients Group B.V.
Alkmaar
Junior Trader

Ben jij klaar om de wereld van Trade te betreden en je carrière naar een hoger niveau te tillen?  Lees…

Want to transform vital supply chains?

Want to transform vital supply chains?

It’s in your hands at Cefetra Group. Check out our vacancies.