Business development manager
Sales
Boom
Fulltime Permanent

Business development manager

Ben jij gepassioneerd door de dynamiek van grondstoffenhandel en heb je een scherp oog voor lucratieve kansen? Dan zijn we op zoek naar jou! Ontdek snel of jij de gedreven business development manager bent die Riveka zoekt.

Wie wij zijn

Riveka is een internationaal handelsbedrijf dat agrarische grondstoffen verhandelt die bestemd zijn voor de diervoederindustrie, de voedingsindustrie, alsook voor hernieuwbare energie. Riveka is een onderdeel van de Cefetra groep. Wij vormen een klein team dat handel drijft vanuit onze “kantoorsilo” in Boom aan de zuidrand van Antwerpen.

De functie

Riveka zoekt een gedreven en ervaren business development manager die verantwoordelijk zal zijn voor het definiëren en opzetten van handelskanalen voor nieuwe producten die dienen als grondstof in de veevoederindustrie, in de voedingsindustrie of voor hernieuwbare energie. Als business development manager zal je verantwoordelijk zijn voor het beheren en opzetten van nieuwe handelsactiviteiten en het onderhouden van relaties met leveranciers en klanten. Je zal nauw samenwerken met een internationaal team om markttrends te analyseren, prijzen te onderhandelen en winstgevende deals te sluiten. Dankzij jouw ervaring en uitgebreide netwerk in de grondstoffenhandel, breng je diepgaande expertise mee.

Als business development manager zal je nauw samenwerken met drie collega's: Sébastien, Oscar en Ben. Ben Temmerman, die tevens de Managing Director is, neemt ook deel aan het handelen. Als Business development manager fungeer je als sparringpartner voor Ben. Samen onderzoeken jullie de mogelijkheden op de markt en bepalen jullie de verdere strategieën. Het is belangrijk dat jullie een hecht team vormen en als ervaren tandem opereren.

Bij Riveka maak je deel uit van het team van de Cefetra Group. Er zijn sterke banden met Cefetra in Rotterdam en Tracomex in Oosterhout. Je komt dus terecht in een klein team binnen een groter geheel, waar tal van gezamenlijke activiteiten plaatsvinden, zowel zakelijk als voor plezier.

Wie ben jij

Het belangrijkste is dat je kritisch en precies kunt zijn, maar ook pragmatisch wanneer dat nodig is. Om succesvol te zijn binnen als business development manager is het belangrijk dat je een ‘self-starter’ mentaliteit bezit, open minded en nieuwsgierig bent. Je kunt zowel zelfstandig werken als samenwerken met mensen uit alle lagen binnen de gehele Cefetra Groep. Daarnaast kun je je vinden in de volgende vereisten:

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen de grondstoffenindustrie voor voedingsmiddelen, veevoeder of aanverwante industrie.
 • Een goede kennis van de Franse, Engelse en Nederlandse taal is essentieel.
 • Je bent zeer commercieel ingesteld en hebt een scherp oog voor handelsmogelijkheden in de markt.
 • Je bent relationeel sterk en kunt effectief communiceren met leveranciers, klanten en collega’s.
 • Zowel inkopen als verkopen zit in je bloed. Je begrijpt de dynamiek van de markt en kunt snel inspelen op veranderingen.
 • Bij voorkeur heb je een Master- of Bacheloropleiding in een economische of agrarische richting, of een gelijkwaardige ervaring.
 • Je kunt snel, correct en stipt reageren op handelskansen en klantverzoeken.

Kortom, we zoeken een gedreven professional met een bewezen staat van dienst in de handel van grondstoffen.

Wij bieden

 • De mogelijkheid om te werken in een klein en hecht team maar toch onderdeel te zijn van een internationale handelsorganisatie;
 • Onze medewerkers zijn de belangrijkste ingrediënten van ons succes en we willen graag in je investeren en je de mogelijkheid bieden om je verder te ontwikkelen en door te groeien;
 • Wij bieden flexibele werktijden, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden; we staan altijd open voor een gesprek om je individuele behoeften te bespreken.
 • Aantrekkelijk competitief pakket qua salaris en andere voordelen als een bedrijfswagen met tankkaart, groepsverzekering, eco – en maaltijdcheques en een bonusregeling.
 • We versterken de werkbanden door teambuilding, events en borrels.

Interesse?

Geïnteresseerd in een gesprek? Solliciteer dan hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of neem contact op met Jur Lemmers via +31 6 2520 3984 of lemmers@cefetra.nl. Hij vertelt je graag meer over deze mogelijkheid en het wervingsproces.

Jur Lemmers
Talent acquisition Cefetra Group B.V.
Questions about this vacancy? Please don’t hesitate to contact me
Jur Lemmers
Two men giving each other a friendly punch with their fists

Our application process

Apply

Apply to one of our vacancies and our recruiter will contact you in case of a first match or if further info is required.

First conversation

Based on a telephone intake, we would love to get to know you further. For sure you have some questions for us too?

Second conversation

After the first conversations, we would like to introduce you to some other people in the team and/or company to ensure there is a good match on both sides. If this is the case....we will make you an offer!

Don't wait! Join us

More vacancies

Riveka B.V.
Boom
Senior Trader

Vous êtes passionné par la dynamique du négoce des matières premières et vous êtes à l'affût des opportunités lucratives ?…

Riveka B.V.
Boom
Senior Trader

Ben jij gepassioneerd door de dynamiek van grondstoffenhandel en heb je een scherp oog voor lucratieve kansen? Dan zijn we…

Want to transform vital supply chains?

Want to transform vital supply chains?

It’s in your hands at Cefetra Group. Check out our vacancies.