Senior Financial Controller
Finance
Amsterdam
Fulltime

Senior Financial Controller

Zie jij het als een uitdaging om door middel van het opstellen van financiële rapportages een groeiend internationaal handelsbedrijf in biologische grondstoffen te voorzien van nieuwe inzichten? Lees dan snel verder want BioCore zijn opzoek naar een Senior Financial controller!

Wie zijn wij?

BioCore is een internationaal handelsbedrijf dat sinds 1991 actief is in de handel van biologische granen, oliezaden, peulvruchten en bijproducten. Onze producten worden wereldwijd ingekocht en verkocht aan diverse klanten in zowel de diervoeder- als de voedingsindustrie over de hele wereld.

Langdurige relaties met leveranciers en klanten vormen de basis van ons bedrijf. Deze langdurige relaties en jarenlange ervaring in de biologische handel, gecombineerd met ons uitgebreide kwaliteitssysteem, zorgen voor een betrouwbaar, hoogwaardig biologisch product voor onze klanten.

Ons doel: BioCore speelt een actieve rol in de ontwikkeling van eerlijke biologische landbouw wereldwijd. Dit doel wordt bereikt door te handelen in gecertificeerde biologische grondstoffen en door ondersteuning en duurzame samenwerking te bieden aan biologische boeren.

De Cefetra Groep, onderdeel van het in München gevestigde BayWa heeft in januari 2017 de aandelen van BioCore overgenomen. Door het bundelen van activiteiten kunnen beide bedrijven zich als partner presenteren in verschillende markten. Hierdoor zijn goede omzet verhogende synergiën ontstaan.

De baan

Als Senior Financial controller binnen BioCore ben je dagelijks bezig met de financiële administratie en de interne beheersing van financiële stromen en risico’s. Je levert input voor en ondersteunt bij het opstellen van financiële rapportages naar interne en externe stakeholders en houdt hierbij de bijbehorende deadlines in de gaten. Bovendien analyseer je bedrijfsprocessen en verstrek je inzichten aan het management. Deze werkzaamheden voer je uit voor zowel Nederlandse als Buitenlandse entiteiten. Cijfermatig ben je scherp en kritisch waar nodig. Verder deel je kennis met je collega’s om gezamenlijk de afdeling naar een hoger niveau te tillen.

Wie ben jij?

Het belangrijkste is dat je kritisch en nauwkeurig bent, maar ook pragmatisch wanneer dat nodig is. Om succesvol te zijn binnen Biocore is het belangrijk dat je open minded en nieuwsgierig bent. Daarnaast herken jij je in het volgende:

  • Je hebt 5 jaar werkervaring in een complexe internationale financiële omgeving;
  • Je bent bekend met maand- en jaarafsluitingen en met interne controle werkzaamheden;
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je bent thuis in de internationale BTW wetgeving en kan deze toepassen.
  • Je hebt ervaring met financiële systemen als Exact en SAP.

Ons aanbod

Een unieke kans om BioCore te helpen groeien en onderdeel te worden van een dynamisch en ondernemend team binnen een bestaande multinational. We staan altijd open voor een gesprek om jouw individuele behoeften te bespreken, maar let op, we bieden het volgende:

  • Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Uiteraard een goed basissalaris, vakantietoeslag, een aantrekkelijke bonus regeling, de keuze voor een leasefiets en 25 vakantiedagen;
  • Interessante leermogelijkheden en ontwikkelingsmogelijkheden;
  • Je komt te werken in een nieuw kantoor wat van alle gemakken is voorzien en centraal is gelegen naast de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Interesse?

Geïnteresseerd in een gesprek? Solliciteer dan hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of neem contact op met Jur Lemmers via +31 6 2520 3984 of lemmers@cefetra.nl. Hij vertelt je graag meer over deze mogelijkheid en het wervingsproces.

Jur Lemmers
Talent acquisition Cefetra Group B.V.
Questions about this vacancy? Please don’t hesitate to contact me
Jur Lemmers
Two men giving each other a friendly punch with their fists

Our application process

Apply

Apply to one of our vacancies and our recruiter will contact you in case of a first match or if further info is required.

First conversation

Based on a telephone intake, we would love to get to know you further. For sure you have some questions for us too?

Second conversation

After the first conversations, we would like to introduce you to some other people in the team and/or company to ensure there is a good match on both sides. If this is the case....we will make you an offer!

Don't wait! Join us

More vacancies

Royal Ingredients Group B.V.
Alkmaar
Junior Controller

Ben jij die ambitieuze financial die graag wil doorgroeien binnen een dynamisch internationaal opererend handelshuis? Weet jij op een accurate…

Want to transform vital supply chains?

Want to transform vital supply chains?

It’s in your hands at Cefetra Group. Check out our vacancies.