Backoffice medewerker Sales USA
Administrative
Alkmaar
Fulltime

Backoffice medewerker Sales USA

Raak jij geïnspireerd door een omgeving vol dynamiek en ben je klaar voor een administratieve uitdaging die jouw vaardigheden naar nieuwe hoogten zal tillen? Blink jij uit in razendsnel schakelen en sta jij altijd klaar om inventieve oplossingen te creëren? Zoek niet verder, want voor onze afdeling Sales zijn wij opzoek naar een:


Backoffice medewerker Sales USA


Wie zijn wij

Royal Ingredients Group, een in Alkmaar gevestigd onderdeel van de Cefetra Group, is een dynamisch handelshuis met vestigingen in de Verenigde Staten, India, China, en Mexico. Wij zijn gespecialiseerd in de internationale handel van plantaardige grondstoffen/ingrediënten (zetmelen, suikers en eiwitten) voor verschillende industrieën. Op dit moment beleveren wij klanten in meer dan 70 verschillende landen, voornamelijk in de levensmiddelen-, diervoedings-en papierindustrie.

De bedrijfscultuur is prettig ontspannen wanneer het kan en zakelijk wanneer het moet. In een open kantooromgeving streven wij naar korte en directe communicatie tussen alle afdelingen. Wij zoeken nieuwe talenten met een no-nonsense mentaliteit die willen bijdragen aan de verdere groei van de onderneming. Eigen initiatief wordt hierin aangemoedigd.


De functie

Als Backoffice medewerker ondersteun je de Traders bij alle commerciële en administratieve taken en weet je hierin het overzicht te bewaren. Je bereidt contractonderhandelingen en offertes voor en stuurt deze uit. Binnenkomende contracten beoordeel je op geldigheid en volledigheid en verwerkt deze vervolgens in onze systemen. Je onderhoudt contact met klanten en leveranciers in het binnen- en buitenland en schakelt met de afdeling Logistiek om tot een vlotte en correcte afwikkeling van de goederenstroom te komen. In samenspraak met onze leveranciers stel je een planning op. Ook monitor je de voorraden in de verschillende magazijnen en in afstemming met Finance houd je zicht op de binnenkomende betalingen. Wanneer wij nieuwe producten toevoegen aan ons assortiment zorg je in afstemming met de afdeling Kwaliteit dat deze worden geregistreerd. Kortom, je bent dé schakel tussen de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf. In deze functie werk je veelvuldig samen met jouw backoffice collega USA die net als jij vanuit Alkmaar werkt is en met de collega’s werkzaam in de USA.

Functie-eisen

Wij zoeken ambitieuze commercieel ingestelde collega’s die zich willen ontwikkelen in de internationale handel. Je hebt ambitie, bent een teamspeler en bent planmatig sterk. Verder heb jij:

  • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in commerciële richting;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een tweede vreemde taal is een pre;
  • Een service- en klantgerichte instelling;
  • Overzicht, structuur en organisatietalent;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • De nodige dosis aan creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Ons aanbod

De kans om te werken in een dynamische internationale handelsorganisatie, die bereid is in jouw internationale carrière te investeren. Wij bieden een aantrekkelijk en concurrerend arbeidspakket waaronder een door de werkgever betaalde pensioenregeling, 25 vakantiedagen en een bonusregeling. Maandelijks hebben wij een vrijdagmiddagborrel in de gezellige binnenstad van Alkmaar.

Herken jij jezelf in het hierboven geschetste profiel?

Neem dan contact op door het sturen van je motivatie en C.V. naar jobs@royal-ingredients.com, ter attentie van Sonja Wezepoel.

Sonja Wezepoel
HR Business Partner Royal Ingredients Group B.V.
Questions about this vacancy? Please don’t hesitate to contact me
Sonja Wezepoel

Our application process

Apply

Apply to one of our vacancies and our recruiter will contact you in case of a first match or if further info is required.

First conversation

Based on a telephone intake, we would love to get to know you further. For sure you have some questions for us too?

Second conversation

After the first conversations, we would like to introduce you to some other people in the team and/or company to ensure there is a good match on both sides. If this is the case....we will make you an offer!

Don't wait! Join us

Want to transform vital supply chains?

Want to transform vital supply chains?

It’s in your hands at Cefetra Group. Check out our vacancies.